tirsdag 22. september 2015

Norske tresorter

Norske tresorter : til bruk for hobbyfolk og andre treinteresserte. Dette trearket gir informasjon om treslag som er vanlege i . Vi har treslag som regnes som norske, bartrær og lauvtrær.

I hager og parker er det plantet inn mange utenlandske treslag. Bøk, bjørk, einer, rogn og kirsebær er seige treslag. Jeg prøver å finne en internettside med oversikt over tresorter i Norge, med.


Søk etter norske tresorter ga Gule treff.

Som forbruker bør du derfor holde deg unna tropiske tresorter. Se hele lista over tropiske tresorter som selges i norske butikker her. Han har startet et prosjekt om å lage åtte forskjellige gitarer med åtte forskjellige norske tresorter. Det har nemmelig gjennom alle tider blitt brukt mye tvilsomme . Samtlige av våre trapper kan derfor leveres både med trinn i Furu og med trinn i harde tresorter som Valnøtt, Eik, Ask, Bøk, og Bjørk.


Testing av norske tresorter for gitarproduksjon. Magnar Eikerol, Øystein Husemoen, Knut Wold. Vurdering av norske treslag til bruk som fasade- materialer utendørs r. Når trevirke brukes til ubehandlede fasadeelementer utendørs, tilsier erfa-.

I sommer blir vi litt bedre kjent med våre norske trær her på Online. Soverommene på Seletun er panelkledd med ulike norske tresorter og har naturlig nok fått navn etter disse. Panelet kommer fra Øydna Sagbruk i Vest-Agder, . Den norske eika har stor variasjon i tettleik og farge, alt etter kvar den har vakse. Eika kan vere hard å dreie, men det går fint så lenge ein har skarpe reiskap. EIK er har tung og har et eksotisk utseende.


Kjerneveden går fra gylden brun til rødbrun. Den har en vakker glans og markerte tegninger. Kan vi forebygge introduksjon av fremmede insekter i norske skoger?


Lyssiv og knappsiv – problemugras i eng og beite. Hageselskapets sortsliste), en trykksak fra Det norske hageselskap, der det er beskrevet et mer rikholdig utvalg. Jeg hører tydelig forskjell i de forskjellige tresorter, men mangler språket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.