fredag 19. februar 2016

Hvordan legge takshingel

Enkel beskrivelse for montering av NORTETT Shingel. Her får du leggeveiledninger på hvordan du skal legge takstein og annet tak på huset ditt.

Viktige ting du bør vite om før du legger takstein, takplater og takpapp. Det har vært lekkasjer som ble tettet iflg . På et solid undertak er det ganske lett å arbeide med takshingel.

Det krever først og fremst et fast og stabilt underlag, og du skal passe på ikke å legge takshingel hvis temperaturen er under grader. Hva det koster å legge nytt tak, kommer an på hvilken tilstand det. Hvis du skal legge ny shingel på gammelt papp- eller shingeltak, skal vinkelen . Huseier Jan Thorleif Fuglesang, valgte derfor takshingel fra Isola, da rekka med selveiere skulle legge nytt tak i 2001.


Akkurat nå driter jeg i hvordan det ser ut. Jeg la et lag papp på min, så et lag shingel. Den første plateraden legger du på takets fotplater.


Elevene skal i oppgaven arbeide med takshingel, og spesielt med fotplate og møneplate.

Det er fint hvis elevene kan legge utover møneplater på golvet og måle. Vis på en figur hvordan du lager overlappingen. Det skal visstnok ikke være noe problem å legge ny shingel over gammel selv i lett regn, men undertegnede tok ikke sjansen på det, spesielt . Shingel Takpapp i toppkvalitet - Til tak som skal holde. Selvklebende shingel i fargerne rød eller sort. Du skal ikke bruke noe spesialverktøy til å legge takshingel.


Legger du nytt tak samtidig, kan lese om hvordan du freser rennekrokene ned i . Sintef Byggforsk anbefaler å alltid legge underlagsbelegg de nederste 1-meter ved bruk av shingel. Hytta var ferdig oppsatt i 20med takshingel. Hytta er typen Rondablikk fra Familiehytta. Icopal Takshingel kan legges på tretak med minstefall 15°. Ny shingel kan du legge rett på gammel shingel med.


Da er spørsmålet hvordan jeg skal gå frem for å gjøre dette på best måte. Skal du legge shingel bør du bruke underlagspapp. Den gamle shingelen er år, og jeg er blitt anbefalt å legge ny shingel oppå den gamle.


Må den gamle være helt tørr før den nye legges på . Slik sjekker du og vedlikeholder takpapp og shingel. Vi pleier å si at hver generasjon må legge tak én. Takshingel er lett i vekt og finnes i mange mønstre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.