onsdag 4. mai 2016

Krypkjeller

En krypkjeller er et veldig lavt kjellerrom, gjerne med atkomst gjennom en luke. Gulvet er som regel terrenget selv, som jordmasser eller synlig . Muggsopp og råte er ikke bare noe som feil oppførte bygg og gamle hus kan bli utsatt for.

Alle hus med en uteluftsventilert kjeller og krypkjeller er i risikosonen. Hvis du har et hus med krypkjeller anbeales du å lese denne artikkelen. Her finner du alle faremomenter og fyldig beskrivelse av de tiltakene . Krypkjeller er det som kalles en problemkonstruksjon.


Og som om det ikke er nok, er problemet ofte ekstra stort på hytter. Selv en krypekjeller som har fungert i mange år kan få problemer: Et ildsted med steinfundament fjernes, mer isolasjon i gulvet gir en kjøligere krypkjeller, eller . Krypkjelleren regnes ikke som en del av boligen, og kan derfor lett bli glemt. Jeg har tenkt å ofre 5cm av takhøyden i kjelleren for å isolere på oversiden.


Men hovedisolasjonen bør skje på undersiden av betongsålen mot krypkjeller. En krypkjeller er å anse som en risikofylt konstruksjon og fuktmessige forhold bør ivaretas på en sikker måte. Unngå forhold som kan føre til råteskader.


Dette hender ved ulike mengder relativ fuktighet (RH):. I en krypkjeller går avfukteren timer i døgnet, år etter år. Strømforbruket har derfor stor betydning for totalkostnaden.


Jeg har nylig arvet en knapt år gammel hytte. Den er bygget på et berg med fall mot en, delvis to sider av muren. Hei, kjøpte et hus for år siden, dette står på ringmur av leca på fjell, huset er bygd i 1990. Krypkjeller - fjerning av fjell og ny grunnmur - posted in Hus, hage og oppussing: Jeg har en enebolig der deler av sokkeletasjen er innredet til . En billig, men utrolig effektiv måte å unngå fuktskader i hus med krypkjeller er å dekke grunnen med plast, sier Nilsen. En dårlig isolert krypkjeller er ofte årsak til stort varmetap og dårlig inneklima.


Men det er heldigvis enkelt at gjøre en etterisolering av krypkjelleren med . ROMSLIG: Bygningsrådsmedlem Tore Ramberg (H) hadde ingen problemer med å stå fullt oppreist i det hyttebyggeren kaller en krypkjeller. Skal snart sette i gang med å isolere de kalde tregulvene mine fra undersiden, alstså krypkjellerens tak. Fukt i krypkjeller - absortionsavfuktere, arbeidsplass, avfukter, avfuktere, avfukting, avfuktutstyr, boliger, borettslag - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.