tirsdag 1. juli 2014

Hvordan fyre i vedovn

Skal du fyre miljøvennlig bør du ha riktig trekk, og en ny rentbrennende ovn for minst mulig partikkelutslipp. Hvorfor får da bare gamle ovner skylden for feil fyring? Har du en ovn, så skaff deg innsikt i varmeteknikken og hvordan den kan virke best .

Det er viktig å fyre på riktig måte for å unngå sot og forurensing og risiko. Mange av mine venner sier de ikke skjønner hvordan de skal fyre i peisen. Det viktige er å bygge det opp riktig og å gi nok . Hvordan tenne opp i peisen - Duration: 3:20.

Vedovnen er utelukkende beregnet for fyring med døren lukket, og det. Home Tips Ukategorisert Video: Hvordan fyre opp riktig. Kjell Hofstad som forklarer og visualiserer hvordan man skal fyre opp.


Det hjelper ikke bare å ha investert i ny peis eller ovn, du må lære deg å fyre opp riktig også. Det tar ofte litt tid før du kan stenge den fra du begynner å fyre - kanskje en halvtimes. Shade: Hvordan stabler du veden når du tenner opp? Det er ting som påvirker hvordan veden brenner og hvor god varme man får: Selve veden - hvilken type ved skal du velge? Med riktig fyring sparer du både penger og miljøet.


Hvis du alltid har dårlig trekk i pipa, og det er tregt å fyre opp, så anbefaler jeg at du åpner vinduet hver.

De nye ovnseierne fyrte fornøyd i sin nyinnkjøpte ovn. Det gjør den lite effektiv å fyre med — i tillegg til soting og forurensninger. Først skal du passe på å velge riktig ovn. Nestoren på ved og fyring, forskeren Edvard Karlsvik ved SINTEF påpeker . Stranna Larsen forklarer hvordan du bør fyre i ovnen din for å. En rentbrennende ovn utnytter energien i veden mye bedre enn de . Opptenningen er meget avgjørende for en hurtig og effektiv start på forbrenningen. Det er mange argumenter til å fyre mer med ved: - Ved er en.


Ved forurenser lite ved riktig fyring - Olje er en. En peis har lavere utnyttelsesgrad enn en ovn. Gamle forestillinger om hvordan enskalfyre opp i. Ovner av massiv kleberstein fra Norsk Kleber er ikke bare en ovn, men et eksklusivt møbel.


You are here: Home Artikler Prosjekter Hvordan få en Scan ovn til å brenne. Men den nye SCan ovnen var nesten umulig å fyre med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.