onsdag 28. mars 2018

Trening i trapper

Tren i trapper og slå to fluer i en smekk: tren både kondisjon og styrke. Finn barnet i deg selv og hink deg sterk i trapper. Sprek-ekspert Vebjørn Rodal anbefaler trening i trapp på det varmeste. Jeg synes alltid det er gøy å variere treningene, og trapper er rett og slett. Man blir ikke anbefalt å ta trappen foran heisen uten grunn.


Kanskje ikke så rart i og med at trening i trapper er noe av det mest effektive du . En av vannverkets trapper i Kristiansand har blitt et ettertraktet treningssted.

Løp i trapper er svært effektivt for både spenst og hurtighet. Det gir eksplosiv spenst, frekvens og kraft i fraspark. Et viktig nøkkelord er innsats og kvalitet. Trening og løp i trapper har flere fordeler.


Det er mer skånsomt å løpe i trapper enn å løpe på asfalt, og det er en flott måte å få opp pulsen på. Det er jo også mye mer praktisk å trene i lange trapper, fremfor opp og ned på en kasse, en lang trapp kan du ta mange hopp oppover på. Det gir deg styrke og et bedre steg så lenge du får med deg kraften fremover. Og jeg trente veldig mye spenstøvelser, sier Rodal.


Trapper finnes overalt, både inne og ute. Gjør du disse supereffektive øvelsene i trapp,tilsvarer det en halvtime med løping. Det er en perfekt måte å trene opp styrken,spensten og hurtigheten på. Om du trener utendørs så er løping i motbakker (og trapper) utrolig effektiv trening for både rumpe og lår. Treningsforslag til intervalltrening på løpeturen: Varm . Trapper er ypperlig for å stramme opp stussen.


I tillegg til å styrke muskulaturen får du også en super kondis- og fettforbrennende trening. Har lagt inne en rutine med å løpe trapper på jobben. Løper etg opp (ca. sek) og tar heisen ned (casek) og gjentar dette 5+ ganger. Finn en trapp i nærheten, gjerne med ikke så altfor høye trinn.


Trapper er et effektivt apparat for kondis og kropp, spesielt legg-, . Derfor er det å gå i trapp også noe av det første som blir vanskelig og utrygt i sitt eget hjemmet. Siden 20har vi vært i gang med SportyMENY for å hjelpe våre ansatte til å ta gode valg. Akkurat hvor lenge du bør løpe avhenger av intensitet og treningstilstand. Husk å varme godt opp før du begynner å løpe i trappa.


Rett etter start skal 2trapper forseres opp på venstre side av hoppbakken. Midtstubakken og trappene i tribunen i Holmenkollen er åpen for trening hele .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.