onsdag 24. januar 2018

Ferdigattest

Søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest, som utstedes av kommunen når det foreligger nødvendig sluttdokumentasjon . Ferdigattest er et dokument fra bygningsmyndighetene om at et byggearbeid er ferdig. Attesten gis på grunnlag av dokumentasjon fra de ansvarlige for .

Tiltak kan ikke tas i bruk før kommunen har gitt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er heller ikke adgang til å la andre ta tiltaket i bruk. Ferdigattest Søknadspliktige tiltak skal ifølge plan- og bygningsloven . En ferdigattest markerer slutten på offentlig myndighets befatning med en byggesak og er et bevis for at bygget er oppført i henhold til gitte .

Eier du en bolig eller hytte, bør du sørge for å ha en ferdigattest på bygningen. Det er kommunen som utsteder slike attester etter reglene i plan- . Når byggeprosjektet er ferdig skal det avsluttes med en ferdigattest før bruk. Kommunen utsteder ferdigattest etter mottatt søknad fra ansvarlig . Når et søknadspliktig tiltak er avsluttet og du skal ta det i bruk, må du skaffe en ferdigattest. Dersom det gjenstår mindre vesentlig arbei kan du søke om . Et søknadspliktig tiltak må avsluttes med en ferdigattest. Hvis det gjenstår mindre vesentlig arbeid kan du søke om midlertidig brukstillatelse.


Før du kan ta i bruk det du har bygget må du søke om ferdigattest.

Søknaden sender du til den kommunen som har gitt byggetillatelsen. Ferdigattest er eit dokument frå bygningsmynde om at eit byggjearbeid er ferdig og og utført i samsvar med gjeldande vedtak og regelverk. Tiltakshaver eller ansvarlig foretak skal sende inn en . Alle søknadspliktige tiltak skal avsluttast med ferdigattest før du kan ta i bruk det du har bygd.


Ferdigattesten viser at saka er ferdigbehandla av . Mange eldre byggverk mangler ferdigattest. Alle søknadspliktige tiltak skal ha ein ferdigattest før dei kan takast i bruk. Dette gjeld både mindre tiltak som du sjølv står ansvarleg for, og større tiltak med . Før du kan ta i bruk det du har bygget, må du søke om ferdigattest. Ferdigattesten viser at saken er ferdigbehandlet av kommunen. Manglende ferdigattest på saker før 1998.


En tilstandsrapport kan erstatte kontrollerklæring hvis kommunen har gitt midlertidig brukstillatelse. Benyttes i de tilfeller hvor det skal gis ferdigattest og hvor kommunen har gitt igangsettingstillatelse eller midlertidig brukstillatelse for bygningsendringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.