tirsdag 26. september 2017

Ungskogpleie

Ved ungskogpleie rydder man plass til fremtidstrærne ved å fjerne uønskede trær og annen konkurrerende vegetasjon. Ungskogpleie er viktig både i barskog og lauvskog. Nytten er ofte størst i foryngelser av lauvskog og furuskog, fordi variasjonen mellom trær med god og dårlig .

Nødvendig ungskogpleie er et av de mest lønnsomme tiltak en skogeier kan . Ungskogpleie omfatter mekanisk rydding og avstandsregulering utført i ungskog. Etter utført ungskogpleie skal de beste trærne stå . Ungskogpleie omfatter stell av ungskogen etter etableringen (foryngelsesfasen).

Ungskogpleie skal både hindre at konkurrerende trær hemmer framtidstrærne, . Tiltaket går ut på å ta ut trær av dårlig kvalitet, slik at kvalitetstrær får muligheter til å utvikle en best mulig diameter og høydetilvekst. Ungskogpleie er et viktig skogkulturtiltak. De investeringene som foretas skal være faglig, økonomisk og miljømessig forsvarlige. Ungskogpleie gjennomføres for å bevare eller øke kvalitetsproduksjonen i et etablert bestand som ikke lenger trues av feltvegetasjon.


Ungskogpleie foregår i skogbestand der middelhøyden er mellom og m. Tiltaket går ut på å fristille et nærmere definert antall av de . Ved ungskogpleie (også kalt avstandsregulering) skal det fristilles et riktig antall av det beste treslaget jevnest mulig . Stangeskovene tilbyr ungskogpleie og forhåndsrydding til en rimelig pris.

Et av de alle viktigste tiltak som blir gjort i skogen. Vi i Mjøsen Skog hjelper deg med ungskogpleia. Skogeiere er flinke til å plante, men ikke fullt så flinke til å følge opp med ungskogpleie.


Konsekvensen av et forsømt plantefelt kan i verste fall . Førsteamanuensis Peter Tarp senterleder Ole A. Driv som sjølvstendig næringsdrivande og ser at i min kommune er skogen gløymt, når det gjeld . Ved ungskogpleie (avstandsregulering og lauvrydding) skjæres unødvendige og kvalitetsmessige dårlige trær ne og produksjon overføres til det riktige antall . Ungskogpleie må starte når framtidsstammene er iferd med å bli undertrygt. Konkurrerende vegetasjon er da på samme høyde eller høyere enn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.