tirsdag 28. juli 2015

Sveitserstil vindu

Sveitserstilen hadde sin storhetsperiode i Norge fra 18til 1920. Her ser vi et fullisolert Sveitserstil-vindu fra NorDan med tilhørende belistning. Standard utvendig vindusomramming til sveitserstil. Omrammingen består av: R8e som vannbrett over vindu. Hei, Trenger noen anbefalinger til hva slags vinduer vi burde velge til et nybygg.


Huset skal ha litt sveitserstil i forhold til listing rundt vinduene . Sveitserstil ble populær i Norge fra 1850-tallet og vi finner den over hele landet. En veranda mot hagesiden kommer som en fornyelse av middelalderens . Ingen annen stilart kan måle seg med sveitserstilen i popularitet her i landet. En av årsakene er at dette er den første stilen som først og fremst er egnet for trehus . Stor artikkel om sveitserhus og sveitserstilen.


Det finnes mange varianter av denne typen vindu og de kan ha buer,. De vanligste feilene med moderne sveitserstil vindu er metall lister, . RETT FRA FABRIKK- DU SLIPPER DYRE MELLOMLEDD Ramtre ytterdører i enkelt og stilrent design Våre ytterdører benyttes i alle hus, både med tradisjonell .

This Pin was discovered by Marita Tomren. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Typiske sveitservinduer er av kryssposttype. Tofagsvinduer var enerådende den første tiden.


Men den modne og sene folkelige sveitserstilen bruker . Troll Trevarefabrikk AS produserer vinduer og balkongdører for både bolig- og bedriftsmarkedet. Vi leverer vinduer og dører med års garanti mot råte! Sveitserstil er en stilart som var fremherskende i nordeuropeisk trearkitektur fra ca. Sveitserstilen utnyttet etasjeskillet som dekorativt element med border av forskjellige slag, og kvadratiske vinduer plassert på kant.


For vår del er vi mer enn normalt opptatt av vinduer. Sveitserstil med vindusinnramming typisk for sørlandske uthavner . Navnet sveitserstil ga arkitektene assosiasjoner i retning av det romantiske. Vinduer som i sveitserhusene; Veranda, gjerne med rundbuete arkader som i . Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN Langsæ gård.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.