mandag 13. juli 2015

Lage utetrapp

Her viser vi noen smarte tips til bygging av utetrapp i hagen. Kilde: Lag Hageanlegg – fra støttemurer og trapper til belegningsstein. Skal du bygge trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde.

Mer trenger du ikke for å lage denne trappen, som både er stabil og robust. En terrasse er ikke ferdig før den har fått en god trapp. Det lønner seg å lage en mal for å få riktig vinkel på begge vange-endene. Må lage vangene selv da det er noe fjell iveien, så gjerne tips på.


Det er flere måter å lage en utvendig tretrapp på, men de vanligste typene er trapp med oppsatte trinn, trapp med trinn oppå vangene og . Her er seks trinn som kan være smart å følge. Lag spor i sidevangene, slik at trinnene felles inn der. En trapp består i utgangspunktet av sidevanger og trinn.


Maks opptrinn for en utendørs trapp er cm, noe som gir et inntrinn på cm. Jeg skal bygge en ny trapp i hagen og trenger litt idéer og tips. Da kan du enkelt lage den tett med stusstrinn.


Ei god trapp har en stigningsvinkel på mellom 17° og 30°. Lag gjerne en tegning av trappa du velger.

Monteringsanvisning og arbeidsbeskrivelse for trapper. Legg et jevnt lag med grov grus over (eks 0-mm knust masse). Trenger hjelp til å lage ny trapp til einendom samt bytte ut gammel støttemur av jernbanesviller med granitt.


Utendørs bør man imidlertid ha slakere trapper. Du kan bygge en spiral trapp av tre, enten fra et kit eller helt for hånd. Håndtaks og stigerør kan være laget av stål med tre . Trinnene passer godt til å lage utetrapp, innvendig trapp i litt tøffe omgivelser eller til byggetrapp.


Bruker du trinnene som byggetrapp kan de anvendes mange . Utestua og kjøkkeninngangen har fått ny trapp. Så da kan en vel like gode lage ei pen trapp, da. Ei trapp som ikke bare er en måte å komme fra A til B på, men et utemøbel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.