torsdag 12. mars 2015

Nedgravde oljetanker

Nedgravde oljetanker representerer en kilde til forurensning av grunn og vassdrag. Forurensningsforskriften stiller blant annet krav om regelmessig . Fjerning av nedgravde olje- parafintanker som ikke er i bruk.

Det er nå ikke lenger lovlig å etablere nye oljefyringsanlegg, og det har etter hvert blitt. Nedgravde oljetanker som permanent tas ut av bruk, skal tømmes og graves opp. Tanker som ikke kan gjenbrukes uten fare for lekkasje, skal destrueres.


Nedgravde oljetanker representerer en stadig større kilde til forurensning av grunn og vassdrag og kan være til skade for både helsen og miljøet.

Nedgravde oljetanker representerer alltid en fare for forurensning fordi det kan oppstå lekkasjer. For å hindre forurensning stilles det i forurensningsforskriften . Med en nedgravd oljetank menes en tank under bakkenivå, som anvendes eller er tenkt anvendt til oppbevaring olje, og som ligger slik til at . I Horten kommune er det kommunalteknisk planavdeling som er delegert tilsynsmyndighet for nedgravde oljetanker. I henhold til forurensningsloven skal Østre Toten kommune registrere og føre tilsyn med nedgravde oljetanker med kapasitet til å oppbevare . Forskrift om begrensing av forurensing (forurensingsforskriften), kapittel 1: ”Tiltak for å motvirke fare for forurensning fra nedgravde oljetanker” ble fastsatt av . Retningslinjer for nedgravde oljetanker i Karmøy kommune. En nedgravd oljetank påvirkes av grunnen den ligger i og av innholdet i tanken.


Over tid kan tanken bli skadet som følge av trykkbelastning eller rustdannelse.

Forurensning fra nedgravde oljetanker er en av de største kildene til grunnforurensning her i landet. Miljøverndepartementet fastsatte i 19Forskrift om tiltak for å motvirke fare for forurensning fra nedgravde oljetanker. I Frogn gjelder følgende for nedgravde oljetanker på 30liter eller mer som tas ut av bruk: Dersom tanken tas midlertidig ut av bruk, skal kommunen ha skriftlig . Da er du ansvarlig for at tanken og rørsystemet ikke lekker. Som grunneier står du ansvarlig for at oljetank på egen eiendom til enhver tid er i betryggende stand. Senest en måned før en oljetank graves ne skal du gi . Det er registrert over 5nedgravde oljetanker ved bolighus på Askøy.


Lekkasje fra gamle oljetanker er et lokalt miljøproblem, og kan føre til forurensing av . På grunn av fare for oljelekkasjer og forurensning anbefaler kommunen at nedgravde oljetanker som ikke er i bruk fjernes. Hoveddelen av nedgravde oljetanker i Lørenskog er villatanker, og de fleste befinner seg i etablerte boligstrøk med tettbebyggelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.