tirsdag 13. januar 2015

Beising av gulnet panel

Går du med en tanke om å male det mørke, gulnede, gamle panelet i en sprekere eller lysere farge? Tyrilin interiørbeis få fjellets vakre farger og lød - inne på hytta. Beisen vi har brukt på veggen (over) heter ANETTESHUS:SVABERG – den skal.

Hvordan blir det å beise denne fargen på en gulnet panelvegg? Det finnes en rekke beiser for innvendig bruk. Hvit- og antikkpigmentert beis kan bidra til å lysne en mørk panel og de fleste av disse beisene inneholder et . Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat.

Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel, . Et rom med gulnet panel rund baut kan virke som et uoverkommelig oppussingsprosjekt. Det er det langt ifra; nå finnes endelig en behandling . Tyrilin Matt Beis finnes i flotte og tidsriktige farger hentet fra fjellets fargepalett. Tyrilin Panelhvit er særlig egnet til oppfriskning av gulnet panel! Hadde tenkt å beise lyst, men etter å ha sette dette ht. Har panel der også og jeg tror jeg beiser helt lyst der.


Fra å ha gulnet furu fra topp til tå, ble atmosfæren i hytta i Tuddal lun og behagelig, med en gjennomført bruk av beis i naturens egen fargeskala. Han mener det er enkelt å få et godt resultat ved å farge panel med .

Hvis du skal beise på gammelt eller gulnet tre bør du prøve deg litt frem. Innvendig ønsker jeg det lunt med interiørbeis på panel, liggende. Metode 1: Maling dekker gulnet treverk, helt eller delvis.


VOKS GJØR SUSEN: Slik blir det når du lysner gulnet panel med panelvoks. Som oftest får forøvrig en hvit beis på gult underlag et grålig utseende, og pigmentene overlapper. Du har en gammel gulnet panel i hytte eller hus.


Så vår løsning ble å beise panelen i en brun farge. Den lakkerte panelveggen har gulnet med årene, og du ønsker en lysere nyanse. Når treverket har gulnet og man ønsker et lysere uttrykk, har løsningen tidligere vært å male.


Lysning av furu kan gjøres med lakk, voks, lut, lasurmaling eller beis. Kan også brukes for å gi en lysnende effekt til gammel gulnet panel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.