fredag 31. oktober 2014

Bygge terrasse søknadspliktig

Informasjon til tiltakshaver og søker – Veranda, balkong og terrasse. Dersom du skal bygge terrasse, veranda eller balkong som er søknadspliktig, anbefaler vi . Etter de nye reglene kan du bygge større uten å søke (foto: Pixabay.com). Dette kan du bygge uten å sende nabovarsel.


Oppføring av større terrasser, veranda og balkonger over mer søknadspliktig etter plan- og bygningsloven PBL § 93. Hei, vi ønsker å bygge en terrasse på ca kvm og som er ca 20 . Når de nye plan- og byggereglene trer i kraft fra 1.

Bygging av terrasse på bakken vil, der plasseringen ikke er i strid med . Vi gjør det enklere for folk å bygge på egen eiendom uten å måtte søke, og. Den typen byggetiltak som nå fritas for søknadsplikt utgjør til sammen . I mitt tilfelle ønsker jeg å bygge en terrasse som som går ut fra hagen. Blant annet om ulike tiltak og om det du ønsker å gjøre er søknadspliktig eller ikke,. I tillegg kan du bygge så nære som meter unna tomtegre.


Må man søke kommunen om en slik utvidelse av terrassen? I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn det som kommer frem i de nye forskriftene. Det er ikke opplagt for folk flest at det er en søknadspliktig fasadeendring å sette inn et vindu eller at rommet i kjelleren ikke kan benyttes til . Søknad om større eller høyere veranda eller balkong må innsendes av foretak som kan. JULI: Skal du bygge garasje, uthus eller levegg i sommer?


Disse kan plasseres inntil én meter fra nabogrensen uten søknad. At det nå blir mulig å bygge garasje eller uthus opptil 50. Samtidig måtte jo huset flyttes og endte opp meter fra krangle nabo sin terasse.


Enkle byggverk er så små at du ikke trenger søkna så lenge du har oppfylt. Dermed kan du bygge en terrasse som ligger høyere enn resten av hagen, uten å . Terrasse, veranda, balkong og altan er konstruksjoner for uteopphold. Byggesøknad for tilbygg – unntatt søknadsplikt. Vi ønsker å bygge ut eksisterende terasse med i underkant av kvm.


Det er bare når du skal bygge opp et bad fra bunnen, at det må søkes om. IKKE SØKNADSPLIKTIG: En slik terrasse, som ligger rett opp på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.