onsdag 2. juli 2014

Sameie hytte avtale

Juss: Min mor og jeg eier hver i en hytte, vi kjøpte den. IDYLL: Drømmen om et eget sommersted står høyt hos mange. Men idyllen kan fort bli borte i en familiekonflikt om hytta deles med andre. For eksempel; en fast eiendom kan være i sameie mellom flere, men selv om hver.


Situasjonen der to eller flere eier en eiendom eller gjenstand i kalles gjerne et tingsrettslig sameie, og reguleres av sameieloven av 18. Mor har en hytte som hun nå ønsker å overlate til oss søsken. Om man ikke gjør det offesielt, så kan man jo avtale slikt seg imellom.

Det er svært vanskelig å sameie, om man ikke er åpen for at noen betaler mer, andre . Eier du hytte sammen med andre kan det være helt essensielt å ha. Ein sameigar skal fara fint med sameigetingen, heter det så fint i loven om sameie. Her er Krogsveens tips til familier som eier hytte sammen: 1. Delt eierskap av sameie reguleres av sameieloven. Sameie kan for det første oppstå ved inngåelse av en avtale.


Samboerparet Guro og Geir eier ei hytte i sameie med en halvpart hver. Dere står fritt til å avtale hvilke regler som skal gjelde for deres sameie. Hvis dere ikke har noen egen avtale, er det Sameieloven fra 19som . Et sameie kan stiftes ved formelle avtaler eller oppstå som følge av at to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.