tirsdag 25. mars 2014

Maling av vinduer

Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trevinduer som ikke er malt før. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere striper.

Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malte vinduer. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere synlig kryp. Her kan du se en instruksjonsfilm fra Jotun om hvordan du maler vindu ute. Da jeg lærte av en maler å droppe maskeringen og la rundpenselen jobbe, ble det fart i sakene:-) svært lite maling .

Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt. Vinduene er det mest utsatte på huset, og trenger derfor grundig vedlikehold. Mal både vindu, fals, kant og lister, men ikke tetningslista.


Høvlet treverk og skarpe kanter er noe av det vanskeligste å male med et langvarig værbestandig resultat. Ottos tips: Her får du en nøye gjennomgang av hvordan du maler vinduer fra start til slutt. Klippet er hentet fra DVD'en Ottos innemaling.


Det er mye å huske på når du maler dører og vinduskarmer. Her finner du trinnvise instruksjoner som viser den beste måten å gjøre det på. Dette trenger du når du skal male vinduer:. Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den . Da var tiden kommet til å prøve seg på det første av 30-vinduer i huset som er i ubehandlet tre innvendig.


Nymalte vinduer betyr mye for hvordan huset ditt fremstår. Her har vi samlet enkle trinn-for-trinn-tips til hvordan du maler vinduer og får et fint . På den utvendige kledningen kan du velge mellom beis, dekkbeis eller maling, men på vinduer og dører er det bare en ting som gjelder, . MAXBO har et bredt utvalg av vinduer med kvaliteten du forventer. På den utvendige kledningen kan du velge mellom beis, dekkbeis eller maling. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for . Jeg bruker jo litt tid på maling av vinduer og slikt.


Da er oljemalingen grei som ikke tørker så fort. Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.