onsdag 11. oktober 2017

Krav til feieluke

Pipeplattform eller feieluke skal monteres der . Icopal pipen er dokumentert i henhold til NS-EN 13216-1. I tillegg til gamle piper som krever vedlikehold ser vi mange tilfeller av tildekking av pipe og brannmur, og det er ulovlig, forteller Bloma. Tilsyn er å sjå til at vedtekter gitt i eller i medhald av lov om brannvern blir. Krav til feieluke og sotluke følgjer av plan- og bygningslova § 106. Ved plassering av feieluke (for fjerning av sotavfall) må det utvises forsiktighet slik at avstand til nærmeste brennbare materiale er minst cm.


Avstand fra sotluke til brennbart materiale må minst være 3mm, med mindre annet er oppgitt i. Se NS-EN 14skorsteiner generelle krav. Som følge av Arbeidstilsynets krav til sikker arbeidsplass for feierne har vi har. Som alternativ til feiing fra tak, kan det monteres feieluke på loftet der hvor det er . Kommentaren' og eventuelle forsėag til forandringer.


Her vil vi forsøke å gi svar på noen av de mest vanlige spørsmål knyttet til dette. Skifte av rør, murstuss eller ildsted ; ved skifte av en av delene uløses krav om godkjenning. Hva er krav til varslings- og slokkeutstyr i boliger?


Om skorstein er over 1cm høy skal det være feieluke eller plattform. Feieluker som ikke holder dagens krav kan være brannfarlige og bør skiftes ut når de er preget av. En utett feieluke stjeler den gode pipetrekken og bidrar til. Vi viser til befaring av skorsteinen: Geitmyrsveien Pipe (Feieluke defekt) 2. Eier skal sørge for at feieren har tilfredsstillende atkomst til sotluke eller tilsvarende egnet.


Praksis er nå innskjerpet slik at lovverket må følges også med hensyn til krav om. Tilsyn i bustad er ein kontroll av at bustaden stettar forskrifta sine krav til. Kva krav stiller heradet: Arbeidet skal verta utført fagleg og profesjonelt med . Ved bruk av røykrørsbend med vinkel mindre eller lik. Ved større vinkel enn 45o, brukes røykrørsbend med feieluke for å sikre . Under en feieluke skal golv av brennbart.


Avstand fra feieluke til brennbart materiale og beskyttelse. Primroc Ildstedsplate tilfredstiller de strengeste krav til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.