tirsdag 12. september 2017

Fyring i rentbrennende ovn

Det er fordi at rentbrennende ovner bruker lenger tid på å varme opp pipen slik at trekken kommer i . Nå vil bransjen lære nordmenn å lære seg å fyre i ovnen. Samme fremgangsmåte brukes både på rentbrennende og gamle.

Jøtul-ovner er såkalte rentbrennende ovner, hvilket betyr at brennkammeret er utformet slik at røykgasser og sotpartikler brenner opp før det kommer ut i . De fleste nordmenn kan nok fyre opp i ovnen uten vår hjelp, men for noen kan. Det gjelder både om du fyrer i moderne rentbrennende ovner eller i ovner av . En tørr ved med fuktighet på under prosent er ypperlig til fyring. En såkalt rentbrennende ovn slipper inn luft i øvre del av ovnen, slik at mer . En utbredt feil er å fyre med ved som ikke er tilstrekkelig tørket. Rentbrennende ovner reduserer partikkelutslippet med opptil prosent, fordi . Det aller viktigste når det gjelder effektiv fyring er at det bør fyres aggressivt.


De nye ovnseierne fyrte fornøyd i sin nyinnkjøpte ovn. Nye rentbrennende ildsteder gir mindre forurensning og brenner opptil prosent bedre enn eldre ovner. Feil fyring og bruk av gamle ovner gir mer utslipp enn nødvendig. Nye rentbrennende ovner gir små utslipp og er langt mer energieffektive enn gamle ovner . Han gir råd om riktig fyring, og hvordan man kan fyre effektivt.


Metoden egner seg for alle rentbrennende ovner etter. Hvorfor får da bare gamle ovner skylden for feil fyring? Forklaringen er vel så enkel at ideen om den rentbrennende ovn fortsatt er et stykke . Her er deres råd om fyring i både nye og gamle vedovner:. Hva er forskjellen på å fyre med god trekk i en gammel ovn og i en ny ovn med . Fyring med tørr ved gir størst varmeutbytte. Nye rentbrennende ovner gir 30- mer varme enn gamle vedovner og forurenser mindre.


På en rentbrennende Dovre ovn vi monterte for mange år siden sto det anbefalning å fyre mens en. Har nylig skiftet ovn fra en Jøtul ftil en Contura 8og har fått mye. Vi gir deg tips og råd for god og miljøvennlig fyring.


Du har hele 2muligheter til å få deg en svanemerket, rentbrennende vedovn. Norsk Varme ber myndighetene vurdere forbud mot å brenne i gamle ovner dersom ikke flere bytter til rentbrennende ildsteder, slik at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.