torsdag 14. september 2017

Et fag i kamp for livet

Sykepleiens historie er mangfoldig, tvetydig og til dels motsetningsfylt. Denne boken tar for seg framveksten av sykepleie som yrke i Norge, fra siste halvdel av . Et fag i kamp for livet: sykepleiefagets historie i Norge.

Tags: sykepleie historie bachelor sykepleien omsorg fag menneskesyn tradisjon sykepleiehistorie . Skandinavia - Fause, Åshild og Anne Micaelsen: Et fag i kamp for livet. Forfattere: Fause, Åshild; Micaelsen, Anne; Utgitt: cop. Fause og Micaelsen: Et fag i kamp for livet - posted in Kjøp og salg: Utgitt 200 ikke brukt, selges kr 2+ porto Kontakt: . Norsk Sykepleierforbunds innflytelse på utdanning, fag og yrke, kommer godt frem i boken. Kampen for å etablere sykepleiefaget som egen profesjon med en . Fause, Åshild Anne Micaelsen: Et fag i kamp for livet : sykepleiefagets historie i Norge, 200 isbn 82-7674-456- Finn bokenMathisen, . Tidsskrift for Den norske legeforening 2008; Volum 1(24).


Mens hun har kjempet for livet og ventet på beskjed om hun skal få leve eller dø, har hun likevel klart å leve. Anniken og Erlend har vært å se i dokumentarserien Kampen for livet på TV 2. De fem tekstene hentet fra bøkene “Et fag i kamp for livet” av Åshild Fause, “Pleie uten omsorg? Kari Martinsen og Kari Wærness (særlig kapitel og 6), . Historien, livet, kampen og kjærligheten. Et fag i kamp for livet av Åshild Fause.


Boken omhandler sykepleiefagets historie i Norge. Interessant bok som viser utviklingen hos sykepleiere. Sykepleien ble sett på som en barmhjertighetsgjerning med et kall i bunnen” (Et fag i kamp for livet, kap.


5) Å kjenne seg kalt til yrket ville kanskje gjøre en i . Micalsen, Anne (2002) Et fag i kamp for livet. Offentlig godkjente sykepleiere hadde vært et mål og en kamp i år, da den. I Fause og Michaelsens historiebok Et fag i kamp for livet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.