fredag 13. mai 2016

Hvordan bli lærling

Dersom du ønsker å bli en godkjent lærebedrift kan du enten ta kontakt med det. Hvilke kriterier skal brukes ved utvelgelsen av hvem lærling en skal ansette? Det er mange bedrifter som annonserer ledige læreplasser i aviser og på internett.


Følg godt med og ta kontakt direkte med bedriften. HVORDAN BLI LÆRLING: Etter grunnskolen kan du søke videregående kurs i en yrkesfaglig studieretning i videregående skole; Etter videregående kurs 1 . For å bli lærling, må du sende en skriftlig søknad til oss. Vi kan hjelpe deg å finne læreplasser eller bedrifter som er godt egnet til dine .

Når du har gjort en avtale om å bli lærling i en bedrift skal dere skrive under en lærekontrakt. Som lærling vil du hele veien bli fulgt opp av en erfaren veileder. Med tett oppfølgning ivaretas progresjon og kvaliteten på læretiden din. Dette må du gjøre selv om du også søker læreplass på en annen måte. I perioden januar til april inviterer Opplæringskontoret potensielle søkere til intervju.


Hvordan bli lærling eller lærekandidat hos oss? Det er gode muligheter for læreplass i Yrkessjåførfaget og Logistikkfaget på Østlandet. Myndighetene har innført en merkeordning for godkjente lærebedrifter.

For å bli lærling må man som oftest sende inn en søknad. En lærling kan læres opp til å bli en god medarbeider tilpasset din virksomhets særskilte behov. BLI LÆRLING I REINDRIFT- ELLER DUODJIFAGENE 20Les mer.


Hvordan skal jeg søke for å bli opptatt som lærling i reindrift eller duodji? Det er vanleg å gå ut i lære for å ta fagbrev etter fullført Vgi dei fleste yrkesfaga. Du er en fremtidig fagarbeider og du får lønn under utdanning.


Da vil du få informasjon om hva du må gjøre for å bli lærling. Det vi aller helst vil, er at du tar kontakt med aktuelle bedrifter, skriver søknaden og sender direkte . For å kunne ansette en lærling må man først bli godkjent som lærebedrift. Dette gjør man ved å søke til utdanningsavdelinga i Møre og Romsdal fylke på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.