onsdag 17. juni 2015

Utforing av vindu

Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan fore vindu. Denne filmen viser deg hvordan du enkelt og greit monterer utforing rundt dør og vindu. Her viser Audun deg hvordan du selv kan ta deg av utforingen av vinduene.

Mål lengden på utforingene på siden og øverst og legg til 1x tykkelsen på sideutforingene og 2x tykkelsen på den øverste. Jeg kapper til alle utforinger og tester de først, så tar jeg de ut igjen, legges på. Sag til nøyaktig, spikre ihop og bank inni foringspor på vindu.


Utforinger i kvistfri limtre ferdig hvitmalt i fargekode NCS S 05Y med vannbasert maling.

Vinduet har jo ikke sånn spor som på de nye. Er bare å sette på lister som vanlig med de, ingen ny utforing eller glattkant :). Utforing av vindu eller å fore ut et vindu er et begrep som for mange er for gresk å regne. I denne snutten med Otto Robsahm i hovedrollen får . Hvis du vil beholde vinduer når du etterisolerer utvendig, må du sikre at de har spor for beslag i. Klem vindsperra godt til utforing rundt vindu.


Der skal jeg på en vegg med vindu kun for ut med en plate. Dette betyr at utforingen til vinduet blir cm for kort. Ferdig malte og lakkerte lister blir stadig mer vanlig, det samme gjelder ferdige sett til vinduer og dører.

Det finnes en lang rekke typer av profiler å velge mellom, . Bil, MC, Båt, Friti Hjem, Kontor-Teknik, Bygg, Bilpleie, Verktøy. Vi har utforinger fra 20mm bredde og opp til 600mm på lager. MDF 19x300x36UTFORING TNCS S 05Y, 4343288 MDF. MDF 19X1UTF VINDU VU120S0502Y, 2555334 MDF . Her er det skummet passe, så utforinger og mer isolasjon får plass (midten).


Her isoleres det mellom beitski og vindu. Vann- og fuktighetsbestandige materialer med hvit overflatebehandling. Monteres enkelt med klikkbraketter i foringsnoten på vinduet, uten behov for lekter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.