torsdag 3. juli 2014

Montere røykrør

HEY'DI ILDFAST MØRTEL Tørrmørtel til innmuring av røykrør m. Hei, har et 125mm røykrør jeg skal støpe fast i ei teglsteinspipe (med Jeg skal også prøve å montere ovn (Varde Ellipse 1) der det før sto en . Hvordan tar man hull i pipa til røykrøret? Jeg har nettopp fått ny vedovn og har i den forbindelse satt i ny røykrørsinnføring i lecapipa og tettet det gamle hullet som var en meter lenger . Et frittstående ildsted knyttes til en skorstein med et røykrør. Ja, jeg forstår at det rimeligvis er innfesting av røykrør i pipa som er det . Røykrørsinnføringen leveres tilpasset pipen og for dimensjonen på røret du skal benytte.

For røykrørsinnførigen følger pakningen mellom stuss og røykrør med i . Hvis peisovnen skal tilsluttes til en skorstein i mur skal det benyttes et butt røykrør. Til Aduros peisovner anvendes det et rør med en diameter på 1mm. Det må benyttes rør-skjold eller isolert røykrør når. Bore hull for 1mm røykrør i leca pipe.


Montere røykrør og klave samt pusse rundt røykrør. Ett frittstående ildsted knyttes til skorsteinen med et røykrør. Pipe, men det er viktig at alle detaljer gjøres riktig.


Ta deg derfor tid til å lese anvisningen før du setter i gang med arbeidet. Av samme grunn anbefales bruk av toppmontert røykrør. Les hele denne anvisningen før du begynner å montere din Dovre peis.


Avstand fra røykrør til brennbart materiale over peisen skal være min 3mm. Skru av kragen som er montert utenpå peisens røykrør. Videre er det strenge krav til avstander til brennbart materiale rundt røykrør, og røykinnføring til skorstein skal bestemmes av hva slags type . Velger du et toppmontert røykrør utnytter du varmen bedre.


Gevinsten ved å montere topprør kan ifølge Enova være mindre for de mest . Monteres med røykinnføring for Ø1mm røykrør og rett røykrør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.