fredag 13. oktober 2017

Oljefyr bioolje

Bioolje er i hovedsak et fornybart produkt og kan høres ut som et forlokkende alternativ til fossil fyringsolje. Ved å gå over til et slikt brennstoff kan en beholde . BRENNEREN: Bioolje fra oljetanken brennes i denne nye fyrkjelen og varmer opp vannet i radiatorene.

FORTSATT LIV LAGA: Det finnes oljebrennere klare for bio-olje og. For private boliger med oljefyr vil nye varmekilder koste fra titusener til . De fleste kjeler kan fyres med biobrensel eller bioolje. En oljekjel kan bygges om og tilpasses bruk av bioolje.

Kun fjerning av oljefyr koster i snitt 12. Din oljefyr er en sentralfyr (kjel) som kan konverteres til både trepellets og bioolje og den kan konverteres tilbake til fossil olje. Dersom du har en oljefyr som relativt rimelig kan konverteres, kan det uansett være et godt alternativ å bruke biofyringsolje til å dekke varmebehovet ved . Oljefyr har vært en av de mest brukte oppvarmingsmetodene for vannbåren varme, og hadde spesielt stort marked før oljekrisen på 70–tallet, men det er . Jeg ville vurdert å beholde oljefyren men bruke den med bioolje som. Jeg tror ikke du får støtte til å fjerne oljefyr med mindre du installerer LV . Ved utskifting av oljefyring kan alternativer som økt bruk av pellets medføre øking i svevestøv, mens fyring med bioolje kan gi utslipp av komponenter som gir . Dette bør du spørre om dersom du vurderer bioolje.


Oppvarming med oljefyr basert på en fossil energikilde medfører betydelige utslipp av klimagasser.

I boliger kan man gå over til bio-olje - istedet for å kaste ut oljefyren. Fossil olje vil fortsatt kunne benyttes som spisslast i eksisterende yrkesbygg. Norsk Institutt for Luftforskning har på oppdrag fra Astma- og Allergiforbundet skrevet en rapport om luftforurensing ved utfasing av oljefyr. Kostnaden vil kunne bli mindre dersom det velges bioolje, men det er ifølge brevet usikkert om det kan leveres til kunder over hele landet, . En annen mulighet for boliger med oljefyr, er å konvertere dem til bioolje. Det er enkelt og relativt rimelig, men gir best miljøeffekt og er mest . Ingen nye bygg tillates bygget med oljefyr, og det må antas at det settes i. Dersom du har oljefyr eller parafinkamin,.


Ved å konvertere din oljekjel til å forbrenne bioolje, kan du fortsette å bruke den selv om fyring med fossil olje blir forbudt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.