mandag 8. juni 2015

Høyde rekkverk trapp

Disse reglene vil i de fleste tilfeller også gjelde for rekkverk i trapp eller gangvei i terreng. Tenk på at et liggende rekkverk kan være mer klatrevennlig enn et . Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Høyde på rekkverk i trapper og ramper skal være minimum m. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer at man ikke faller.


I slike bygninger skal rekkverk i trapper og ramper ha håndlist i to høyder. Med hovedtrapp i bygg med tilgjengelig boenhet menes den trappen som benyttes mellom.

Høyde på rekkverk skal være minimum m i bolig. Ved å bestemme maksimum høyde og minimum dybde, definerer man også. Rekkverk skal brukes for alle trapper som har en total høydeforskjell over cm. Rette trapper utstyres som standard med rekkverk. Dekkerekkverk produseres alltid med en høyde på 11mm.


En terrasse med høyde på inntil meter over terreng, og avstand til nabogrense på. Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha. For trapp som betjener mer enn en boenhet:. Høyde på rekkverk i trapper og ramper skal være min.


Dette bladet inneholder anvisninger for rekkverk på trap-. Der trapp eller rampe ikke har rekkverk, men ligger inntil vegg, skal håndlist monteres på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.