torsdag 15. januar 2015

Kledning osp

Etter at Kongens landsted på Mågerø ble kledd med ubehandlet osp, har interessen for osp til kledning vært sta-. De siste årene har det også blitt populært å kle med osp, eik eller sibirsk lerk. Osp råtner for øvrig på en helt spesiell måte.

Tradisjonelt er det benyttet gran, furu og osp til kledning av hus. Med kledning mener vi det ytterste, ikke bærende, laget av en vegg. Påkjenninger på tre som brukes ubeskyttet . Ubehandlet osp er godt egnet til utvendig kledning fordi det raskt avgir .

Cette épingle a été découverte par Ragnhild Fuglestad. Découvrez vos propres épingles sur Pinterest et enregistrez-les. Osp har vært benyttet lokalt som kledning, særlig på uthus og hus som ikke er oppvarmet. Ofte er kledningen montert utørket på veggen . Kledning i osp er praktisk talt vedlikeholdsfritt… - Løvtrespesialisten Håkon Due . Vi produserer i de fleste egnede treslag, tilpasset, enten det er på fjellet, ved sjøen eller i mer urbane miljøer.


Nye vindskibor vannbrett eller nye bord til kledning får du fra. Norsk Bygdesagforening er levealder for osp, brukt i kledning, . Er det noen som har brukt ubehandlet kledning satt inn med.

Fra gammelt av var furu rik på kjerneved regnet som det beste kledningsmaterialet i de fleste områder i Norge. Ospepanel lager vi av kvistfri osp i bredder på 7 og 1mm. Kledning Osp er også velegnet som ubehandlet ytterkledning fordi den tåler mye og slår . Ferdigstilte prosjekter Hytte Hankø.


Utvendig kledning er naturlig farge etter år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.